EG Group lanceert Neste MY in België

2 juli 2021 - Nieuws

Neste lanceert samen met EG Group Neste MY Renewable Diesel in België

Neste, ’s werelds grootste leverancier van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en de 4de duurzaamste onderneming ter wereld*, lanceert Neste MY Renewable Diesel™ op de Belgische markt. Deze brandstof, gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen, wordt op de Belgische markt gebracht in samenwerking met distributiepartner EG Group. Met Neste MY Renewable Diesel kunnen klanten hun uitstoot van broeikasgassen tot 90%** verminderen over de levenscyclus van de brandstof, in vergelijking met fossiele diesel.

“Het verheugt ons om ons aanbod van hernieuwbare producten uit te kunnen breiden naar de Belgische markt. Deze expansie is een nieuwe, belangrijke stap in de uitvoering van onze wereldwijde groeistrategie. Onze ambitie is om onze klanten te helpen om hun  jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minimaal 20 miljoen ton te verminderen”, zegt Peter Vanacker, President en CEO van Neste.

“Met het gebruik van Neste MY Renewable Diesel kunnen onze klanten hun uitstoot van broeikasgassen onmiddellijk verlagen. Neste MY Renewable Diesel is een duurzaam alternatief voor fossiele diesel, en voor het gebruik is geen aanpassing nodig van bestaande motoren, voertuigen of de infrastructuur voor brandstofdistributie. Neste is ervan overtuigd dat alle oplossingen nodig zijn om de uitstoot van de transportsector te verlagen en de uitstoot van de transportsector te ondersteunen als bijdrage aan het Europese doel om rond 2050 een CO2-neutraliteit te bereiken”, voegt Carl Nyberg, Executive Vice President van Neste’s Renewable Road Transportation divisie.

“We zijn verheugd dat we onze samenwerking met Neste uitbreiden. Sinds de gezamenlijke lancering van Neste MY Renewable Diesel in Nederland, bieden we Neste MY Renewable Diesel via directe levering aan B2B klanten en aan consumenten via onze tankstations. Na het succes in Nederland kijken we ernaar uit om gezamenlijk de Belgische markt te betreden en ook daar klanten te helpen hun uitstoot van broeikasgassen direct te verminderen,” zegt Jurgen Artz, EG Fuel Director – Europe van EG Group.

De lancering volgt de succesvolle introductie van Neste MY Renewable Diesel op de Nederlandse markt in oktober 2019. In Nederland is de brandstof is op dit moment beschikbaar op meer dan 100 tankstations en wereldwijd op meer dan 500 locaties.

Behalve in België, is Neste MY Renewable Diesel ook verkrijgbaar in Nederland, Finland, Zweden, Estland, Letland, Litouwen en in de VS in Californië en Oregon.

Toenemende beschikbaarheid van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof

Neste’s raffinaderijen in Rotterdam en Singapore zijn de grootste en meest geavanceerde raffinaderijen voor hernieuwbare diesel ter wereld. De totale productiecapaciteit van Neste voor hernieuwbare diesel en andere hernieuwbare producten bedraagt momenteel 3,2 miljoen ton per jaar. In het eerste kwartaal van 2023 stijgt dit naar bijna 4,5 miljoen ton.

*) Volgens de Corporate Knights 2020 Global 100 Most Sustainable Corporations-lijst.

**) De gebruikte methode voor het berekenen van de uitstoot tijdens de levenscyclus en de emissiereductie voldoet aan de EU-Renewable Energy Directive (2009/28/EC).

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. Wij raffineren afval, reststoffen en innovatieve grondstoffen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor kunststoffen en andere materialen. Wij zijn ’s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om het plastic afvalprobleem aan te pakken. Wij willen klanten helpen om de uitstoot van broeikasgassen met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen met ten minste 20 miljoen ton per jaar te verminderen tegen 2030. Als technologisch geavanceerde raffinaderij van hoogwaardige olieproducten met de toezegging om tegen 2035 koolstofneutraal te produceren, introduceren wij ook hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen zoals afvalplastic als raffinage grondstoffen. We zijn consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van ’s werelds meest duurzame bedrijven. In 2020 bedroeg de omzet van Neste 11,8 miljard euro, waarbij 94% van de vergelijkbare bedrijfswinst van het bedrijf afkomstig was van hernieuwbare producten. Lees meer: neste.be

Social Media
Nieuwsbrief

Aanmelden voor nieuwsbrief