Neste MY Renewable diesel nu ook bij Texaco Honswijck en Honselersdijk

5 april 2022 - Nieuws

Als gevolg van een toenemende vraag van weggebruikers in Nederland kan Neste MY Renewable Diesel™ nu getankt worden bij 24 pompen op het nieuwe Texaco Honswijck station van EG Group, gelegen langs de A1 bij Muiden in de buurt van Amsterdam. Het is voor het eerst dat een station in Nederland op grote schaal een duurzaam alternatief biedt voor fossiele diesel. EG Group breidt momenteel haar stations netwerk in de Benelux uit. Naast Texaco Honswijck, is onlangs Texaco Honselersdijk bij Den Haag geopend en ook op deze locatie is Neste MY op grote schaal beschikbaar.

De levering van Neste MY Renewable Diesel op deze schaal is het resultaat van een samenwerking tussen Neste, ’s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof, en EG Group, een van de grootste onafhankelijke exploitanten van o.a. tankstations wereldwijd.

“Neste MY Renewable Diesel is een directe oplossing om bij te dragen aan de energietransitie met een lagere CO2-uitstoot voor dieselmotoren. Het product is verkrijgbaar bij een groeiend aantal vestigingen van EG, waarvan Texaco Honswijck momenteel de nieuwste en meest toonaangevende locatie is. Het klantenbestand van EG groeit zowel in de B2B verkoop, als in de verkoop op het uitgebreide EG-netwerk. Hier kunnen o.a. (transport) bedrijven, overheden en zelfs particulieren Neste MY tanken. EG heeft de ambitie om verder te investeren in alternatieve brandstoffen voor onze klanten en toekomstige generaties”, aldus Jurgen Artz, EG Fuel Director Europe.

Overschakelen op Neste MY Renewable Diesel maakt een aanzienlijke vermindering van uitstoot van broeikasgassen mogelijk

Neste MY Renewable Diesel is een HVO diesel (hydrotreated vegetable oil) en wordt geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Door het gebruik kan de uitstoot van broeikasgassen tot wel 90%* worden verminderd wanneer de uitstoot over de levenscyclus van de brandstof wordt vergeleken met fossiele diesel. De hernieuwbare diesel is een ‘drop-in’ brandstof, wat betekent dat hij volledig geschikt is voor alle dieselmotoren. Er zijn geen aanpassingen nodig aan bestaande voertuigen of aan de infrastructuur van de brandstofdistributie.

“We zijn verheugd om samen te werken met EG om Neste MY Renewable Diesel nog breder beschikbaar te maken”, zegt Peter Zonneveld, Vice President Sales Europe en APAC, Renewable Road Transportation bij Neste. “Ik ben blij dat Neste MY Renewable Diesel nu verkrijgbaar is bij meer dan 100 stations in Nederland, wat het voor automobilisten makkelijker maakt om direct de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Wij zetten ons in om onze klanten te ondersteunen bij het verminderen van uitstoot van broeikasgassen met tenminste 20 miljoen ton per jaar in 2030”, aldus Zonneveld.

Toenemende beschikbaarheid van hernieuwbare diesel en andere hernieuwbare producten

Neste is de grootste producent van hernieuwbare diesel ter wereld. De raffinaderijen van Neste in Rotterdam en Singapore zijn de grootste en meest geavanceerde raffinaderijen ter wereld voor hernieuwbare diesel en producten. De totale jaarlijkse productiecapaciteit bedraagt momenteel 3,3 miljoen ton en zal tegen medio 2023 stijgen tot 4,5 miljoen ton.

*) De methode voor de berekening van de levenscyclusemissies en de emissiereductie is in overeenstemming met de richtlijn hernieuwbare energie van de Europese Unie II (2018/2001/EU).

Over EG Group

EG Group is een wereldwijde, toonaangevende onafhankelijke retailer in tankstations en convenience-producten, met een gediversifieerd portefeuille van meer dan 6000 vestigingen in tien landen in Europa, Noord-Amerika en Australië. EG Group hanteert een multi-brandstrategie voor haar brandstof-, convenience- en food-to-go-aanbod. In Nederland heeft EG Group meer dan 235 bemande en meer dan 200 onbemande tankstations onder de merknamen Esso en Texaco. EG Groep beheert ook niet-retail activiteiten, zoals de inkoop, opslag, distributie en verkoop van (alternatieve) brandstoffen en smeermiddelen.

Social Media
Nieuwsbrief

Aanmelden voor nieuwsbrief